Нацбанк не відмовився від ідеї випуску паперової банкноти номіналом в 1 гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк не відмовився від ідеї випуску паперової банкноти номіналом в 1 гривню

Валюта
126
На сьогодні майже 50% 5-гривневих банкнот замінені банкнотами нового зразка. Про це на сьогоднішній презентації нової 10-гривневої банкноти заявив в.о. НБУ Арсеній Яценюк, передає кореспондент ForUm’у.
За його словами, 20-гривневі також замінені новими банкнотами майже на 50%, а 50-гривневі - на 15%. Загальна сума випущених банкнот нового зразка становить 241 млн. грн.
Також Яценюк сказав, що до кінця року НБУ планує замінити 50% всіх банкнот старого зразка новими, відзначивши, що заміна грошей не вимагає додаткових витрат: кошти були витрачені лише на друк нових банкнот.
Останньою в поточному році НБУ планує представити банкноту і монету номіналом в 1 гривню. Нацбанк не відмовився від ідеї випуску паперової банкноти, оскільки такі банкноти набагато зручніші для зберігання і перенесення. У той же час у металевих монет набагато більший період використання, таким чином, було вирішено використовувати як банкноти, так і монети.
Кажучи про зовнішній вигляд монети, Яценюк відзначив, що реверс вже затверджений, а аверс відправлений на доробку. Щодо паперових банкно, то він поки нічого сказати не може.
Нові банкноти номіналом в 1 гривню планується запустити в обіг у грудні цього року.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас