Банк 'Хрещатик' спростовує обвинувачення члена слідчої комісії Верховної Ради Суслова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк 'Хрещатик' спростовує обвинувачення члена слідчої комісії Верховної Ради Суслова

Фондовий ринок
196
Як повідомив голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук, у грудні минулого року дійсно був укладений договір оренди будинку, що належав банку "Україна" по вулиці Грінченко, 3. Але на сьогоднішній день "Хрещатик" не орендує цей будинок, оскільки не вирішений ряд питань з ліквідаційною комісією.
Коментуючи заяви члена слідчої комісії Верховної Ради по розслідуванню причин банкрутства банку "Україна" Віктора Суслова, Дмитро Гриджук відзначив, що заяви Суслова не відповідають дійсності. Зокрема, в обов'язки орендаря (банк "Хрещатик"), відповідно до договору, входить виплата не тільки орендної плати, але і комунальних платежів, витрат на утримання ліквідаційної комісії київської дирекції банку "Україна" на 4-ому поверсі будинку, збереження устаткування і техніки ("Хрещатик" не планував їх використовувати).
Гриджук вважає, що сформована ситуація навколо оренди одного з офісів банку "Україна" зв'язана з тим, що цей будинок "треба передати іншому банку".
Загальна сума усіх витрат, за словами Гриджука, складає 22,2% від балансової вартості будинку.
Гриджук також підкреслив, що договір про оренду укладений з дотриманням усіх правових норм.
Він також вважає, що сформована спірна ситуація навколо оренди одного з офісів банку "Україна" зв'язана з тим, що цей будинок "треба передати іншому банку".
Голова правління банку "Хрещатик" заявив, що ліквідатор банку "Україна" не виконав договір про оренду, заборонивши "Хрещатику" в'їхати в орендований будинок, тому що домовився з одним з чернігівських банків про більш високі ціни на оренду.
Нагадаємо, що в п'ятницю, 8 лютого, слідча комісія Верховної Ради по розслідуванню причин банкрутства банку "Україна" оповила відстороненого ліквідатора банку Костянтина Русаліна в заниженні цін на оренду приміщень банку "Україна".
Зокрема, член цієї комісії Віктор Суслов заявив, що один з будинків банку "Україна" у центрі міста було здано в оренду банку "Хрещатик" за ціною 3 грн./кв. метр. Крім цього, за договором Агентство з питань банкрутства як орендодавець узяло на себе зобов'язання оплачувати комунальні послуги і послуги зв'язку за цей будинок.
Як повідомлялося раніше, у понеділок, 4 лютого, Агентство з питань банкрутства оголосило новий тендер на оренду основної частини офісів банку "Україна", що повинна відбудуться 20 лютого. При цьому Агентство планувало брати орендну плату в розмірі 20% вартості приміщень в рік.
За матеріалами:
Хрещатик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас