«Кльована вигода» у листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Кльована вигода» у листопаді

Особисті фінанси
20
В Україні створять єдину організацію з необхідним ресурсом для продовження програми забезпечення житлом українців. Верховна рада схвалила в другому читанні відповідний законопроект № 5308.
«За» проголосували 277 нардепів.
Відповідно до закону, Державна іпотечна установа приєднається до ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»). Останнє створили в 2020 році на виконання завдання президента щодо реалізації програми «Доступна іпотека».
Що пропонує закон. Документ викладає в новій редакції статтю 30 закону «Про державний бюджет України на 2021 рік».
Міністерство фінансів має здійснити випуски облігацій внутрішньої державної позики з подальшим придбанням у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів, у держвласність в обмін на такі облігації акцій додаткової емісії ПрАТ «Укрфінжитло».
Передбачені зміни в додаток № 2 до закону про бюджет. Збільшується плановий показник державних внутрішніх запозичень на 20 млрд грн. Таким чином, в бюджеті на цей рік граничний обсяг державного боргу зросте на 20 млрд гривень.
Раніше в партії «Слуга народу» заявляли, що в короткостроковій перспективі буде надано близько 8 тисяч іпотечних кредитів для придбання житла і придбано 12 тисяч квартир для передачі їх у фінансовий лізинг.
Відзначимо, сьогодні на житловому обліку перебувають понад 650 тисяч сімей, підтримки держави очікують також 1,5 млн переселенців з Криму і Донбасу.
Також у цьому законі до другого читання передбачили видатки:
  • на закупівлю нових трамваїв для міст Дніпро та Кривий Ріг у сумі 1,2 млрд гривень,
  • на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки, у сумі 100 млн гривень за рішенням Кабінету Міністрів.
Документ визначає, що за рішенням Кабміну розподіл бюджетних призначень загального фонду держбюджету за програмою заходів щодо боротьби з коронавірусом здійснюється на вакцинацію населення та заходи щодо запобігання поширенню на території України COVID-19. Це рішення може передбачати й визначення нових бюджетних програм.
Також уряд може за погодженням з комітетом Ради з питань бюджету скорочувати витрати держбюджету і надавати кредити з держбюджету на фінансування програми заходів з боротьби з COVID-19.
За матеріалами:
Форвард
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас