У ТОП-25 інноваційних компаній країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ТОП-25 інноваційних компаній країни

Особисті фінанси
9
Новий глава «НАК Нафтогаз України» Юрій Вітренко розповів про шляхи зниження ціни на газ в Україні. Таким чином він відреагував на заклик уряду знизити тарифи для населення.
Відповідну заяву Вітренко зробив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
За його словами, спільно з керівництвом «Укргазвидобування» будуть опрацьовані як можливості збільшення видобутку, так і, відповідно, розвитку ринку. Це має призвести до зниження ціни.
«"Укргазвидобування" має більше видобувати і, відповідно, більше давати на ринок — на прозорих умовах, рівних для всіх. Має бути рівний доступ до власного ресурсу видобутку, щоб ніхто не міг звинуватити "Нафтогаз" у монополізмі, щоб діяли чесні правила гри, однакові для всіх», — пояснив Вітренко.
Ще однією можливістю для зниження ціни він називає тиск «Нафтогазу» на «Газпром».

Як ви платитимете за газ з 1 травня 🔥

«Ми не збираємося відновлювати прямі закупівлі газу в Росії – мова не про це, а про те, що газ, який Україна купує у європейських компаній, буде дешевшим», — сказав Вітренко.
Інша ініціатива, яку почали ще в міністерстві, — це діджиталізація, яка «допоможе зрозуміти, скільки люди платять за газ, яка в них спроможність, та забезпечить легкий механізм адресної допомоги тим, хто її потребує».
Нагадаємо, Кабінет Міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК «Нафтогаз України». Замість нього компанію очолив Юрій Вітренко, який досі виконував обов’язки міністра енергетики.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» оприлюднила фіксований річний тариф на газ. Відтак, ціна на блакитне паливо від ГК «Нафтогаз України», яку компанія встановлює з 1 травня 2021 року і до 30 квітня 2022 року, дорівнює 7,96 грн/куб.м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).
  • У 2020 році НАК «Нафтогаз України» отримала 19,0 млрд грн чистого збитку за підсумками госпдіяльності в 2020 році, проти 2,6 млрд грн прибутку в 2019.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас