Кредобанк підтримав всеукраїнський проєкт «Скорик-Мусоргський» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредобанк підтримав всеукраїнський проєкт «Скорик-Мусоргський»

Особисті фінанси
16
Кредобанк підтримав всеукраїнський проєкт «Скорик-Мусоргський», який проходить у рамках всеукраїнського музичного фестивалю «Скорик. Post Scriptum».
Упродовж двох місяців у рамках національного турне проєкт «Скорик-Мусоргський» має охопити 10 міст України — Львів, Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпро, Чернівці, Івано-Франківськ, Полтава, Житомир і Черкаси. Концерти триватимуть до кінця жовтня 2021 року. Участь у концертах беруть 8 провідних українських оркестрів та 11 солістів на чолі з піаністом — лауреатом Міжнародного конкурсу королеви Єлизавети Євгеном Ржановим.
Маестро Мирослав Скорик ще при житті сформував і затвердив проєкт «Скорик-Мусоргський» у 2020 році, в якому поєднав власні твори останніх років та багаторічну роботу зі створення версії для струнного оркестру циклу Модеста Мусоргського «Картинки з виставки».
Читайте більше: театр, музика і перформенси у День незалежності з Кредобанком
«Кредобанк не вперше підтримує проекти, присвячені творчості Мирослава Скорика. Кілька років тому ми допомогли у реалізації проекту „Три С: Скорик, Сильвестров, Станкович“. Сьогодні, ми раді підтримати цю масштабну ініціативу, присвячену пам’яті маестро Мирослава Михайловича Скорика. Адже, підтримка розвитку культури та мистецтва є одним із ключових пріоритетів соціальної відповідальності Кредобанку», — говорить директор Департаменту комунікацій АТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський.
Мирослав Скорик — відомий український композитор, автор опер, балетів та популярних пісень, серед яких — перший український твіст «Не топчіть конвалій» та блюз-танго «Намалюй мені ніч». За Концерт № 1 він був удостоєний Державної премії України імені Тараса Шевченка в 1987 році.
Окрім того, кілька років поспіль Кредобанк виступає генеральним партнером фестивалю «Музика в старому Львові», який проходить у партнерстві із фестивалем «Музика у старому Кракові» та є важливою подією у сфері культурної співпраці України та Польщі.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас