Визначено міста з найдорожчим інтернетом в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено міста з найдорожчим інтернетом в Україні

Особисті фінанси
1634
Експерти проаналізували роботу більше 200 провайдерів в 36 містах України і встановили, що ціна на інтернет-послуги відрізняється в залежності від регіону. Про це повідомляє provider.
З’ясувалося, що на початок жовтня поточного року найвищі тарифи на домашній Інтернет встановлені у Вінниці, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Чернігові, Чорноморську.
Жителі цих міст платять в середньому 200 грн на місяць за домашній інтернет зі швидкістю 100 Мбіт/с. У Кременчуці, Львові, Павлограді, Сумах, Хмельницькому, Херсоні, Тернополі, Чернівцях інтернет-послуги коштують 135–150 гривень.
Примітно, що жителі приватних будинків платять за Інтернет більше, ніж в багатоповерхівках. Тарифний план зі швидкістю до 100 Мбіт в приватному секторі коштує не менше 220 грн на місяць. Крім того, на розмір абонплати впливають і такі фактори, як підвищення заробітної плати, збільшення ціни на електроенергію, подорожчання витратних матеріалів та обладнання, збільшення вартості оренди електроопор, зростання відрахувань за авторські права на контент.
Також встановлено, що з початку 2021 року частка провайдерів в Одесі, Запоріжжі, Миколаєві, Чернівцях підвищили тарифи на Інтернет на 10–50 гривень.
Нагадаємо, правозахисна організація Freedom House віднесла Україну до категорії країн з «частково вільним Інтернетом» – в рейтингу інтернет-свободи нашій країні дісталося 62 бали зі 100.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас