Українцям дозволили оформляти купівлю-продаж авто в режимі онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям дозволили оформляти купівлю-продаж авто в режимі онлайн

Особисті фінанси
3628
В Україні оформляти угоди купівлі-продажу автомобілів можна буде не виходячи з дому – в електронному кабінеті водія. Це передбачено постановою Кабміну.
Відповідна норма набере чинності через шість місяців після публікації цього рішення.
Згідно з пояснювальною запискою, українцям таким чином спростять перереєстрацію транспортних засобів за договором купівлі-продажу, яка зараз відбувається в сервісному центрі МВС і займає багато часу.
Процедура оформлення електронних документів на авто передбачає:
  • авторизацію продавця і покупця в Електронному кабінеті водія (реєстр єдиної інформаційної системи МВС або єдиний держпортал електронних послуг);
  • заповнення договору в режимі онлайн;
  • підписання документа за допомогою кваліфікованого електронного підпису сторонами договору.
Відомості про власника транспорту і сам автомобіль автоматично перевірять за реєстрами і базами даних на відсутність обмежень для продажу.

Оформити ОСЦПВ онлайн на Finance.ua 🚗

“У разі, якщо за результатами такої перевірки будуть встановлені факти перебування транспортного засобу або фізособи в розшуку, наявності відповідних обмежень або зобов’язань, договір не укладається”, – сказано в тексті.
Варто зауважити, що зараз в Електронному кабінеті водія можна, серед іншого, обміняти і відновити права, зареєструвати належного користувача, відстежити і сплатити штрафи за порушення ПДР.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів 22 вересня вніс зміни в положення про порядок видачі посвідчень водія (від 8 травня 1993 року) і допуску громадян до керування транспортними засобами. Тепер з’являться нові позначки в водійських правах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас