У Польщі заявили про брак працівників з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі заявили про брак працівників з України

Особисті фінанси
1783
У Польщі агентства з працевлаштування не можуть заповнити вакансії і не приховують, що наразі їм бракує працівників з України.
Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.
Стало відомо, що восени і в грудні, перед зимовими святами, в Польщі збільшиться число актуальних вакансій. Річ у тім, що в цей період року підприємства отримують більше замовлень на продукцію, відповідно обсяг роботи, який необхідно виконати, збільшується.
При цьому польські кадрові агентства для іноземців побоюються, що ситуація з нестачею працівників може ускладнитися.
Зокрема, президент агентства з працевлаштування Personnel Service Кшиштоф Інглот заявив, що зараз в його компанії є 2 500 актуальних вакансій для трудових мігрантів. Більше того, він констатував, що раніше польський бізнес найчастіше шукав клієнтів, але тепер ситуація змінилася — шукають співробітників.
Однак за перші шість місяців поточного року в Польщі зареєстрували рекордну кількість заяв про прийом на роботу — до 1 млн. Традиційно більша частина з них дісталася саме українським громадянам.
«Незважаючи на пандемію, у нас рекордна кількість іноземних робітників. За нашими оцінками, це близько 2 млн осіб, більшість з яких з України», — сказав директор з продажу EWL Group Міхал Вежховський.
Також повідомляється, що, на думку експертів, брак робітників у Польщі є, з одного боку, результатом відновлення економіки і зростання попиту на робочі руки, а з іншого — конкуренцією з боку інших країн.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас