Гетманцев анонсував боротьбу з переведенням працівників на ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гетманцев анонсував боротьбу з переведенням працівників на ФОП

Казна та Політика
10132
В Україну надходить $ 12,121 млрд переказів від заробітчан. Якщо хтось із них в майбутньому за ці гроші буде щось купувати, то доведеться показати легальність походження даних коштів.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю «Фактам». За його словами, українці, які працюють за кордоном, мають право задекларувати зароблене.
Журналісти видання зазначають, що існує схема недобросовісних роботодавців — змушувати працівників оформлятися «фопами». У підсумку з компанії «звільняються» кілька десятків людей, але всі вони як «приватники» починають надавати послуги цій же компанії.
Цей факт Гетманцев назвав прямим ухиленням від сплати податків. За його словами, з цим можна боротися законодавчо.
«Йдеться про уявну угоду, яка податковою може бути перекваліфікована, виходячи з її економічного змісту, а не юридичної форми. Розумію, що сьогодні така практика не склалася і це явище масове. Те, що ми з цим будемо боротися — очевидні речі. Наводити порядок як внесенням змін до законодавства, так і адмініструванням», — зазначив нардеп.
Одночасно з цим Гетманцев не сказав, скільки грошей держбюджету може принести податкова амністія. Парламентарій лише вказав, що є «певні розрахунки», але вони залишаються в таємниці.
«Податкова амністія — крихке явище, яке в одних країнах спрацьовує, а в інших — ні. Віримо, у нас спрацює. Вважаємо, що на руках у людей від $ 50 млрд. З цієї суми, якщо третина вийде „в білу“, тобто не в бюджет, а буде задекларована, це буде величезна перемога. Мені б дуже хотілося, щоб так і було», — резюмував він.

Довідка Finance.ua:

  • раніше Гетманцев порахував, скільки грошей українці зберігають «під подушкою». Він вважає, що орієнтовна кількість неврахованих державою «тіньових» заробітків, які українські платники податків не показують державі, досягає 50 млрд грн.
  • Гетманцев пояснив, чи можуть банки вимагати плату за спецрахунок під податкову амністію
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас