Уряд передав в управління Нафтогазу дві ТЕЦ на Львівщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд передав в управління Нафтогазу дві ТЕЦ на Львівщині

Енергетика
280
Кабінет міністрів передав в управління компанії «Нафтогаз Тепло» Новояворівську та Новороздільську теплоелектростанції (ТЕЦ) на Львівщині.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Згідно з повідомленням, Кабмін погодився з пропозицією Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Міністерства енергетики щодо передачі в управління Нафтогазу арештованого майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ у Львівській області.
Зазначається, що це рішення дозволить забезпечити стале проходження опалювального періоду в Новояворівському та Новому Роздолі, зокрема уникнути виникнення надзвичайних ситуацій та збоїв у тепло-, енерго- і електропостачанні зазначених населених пунктів.
Згідно з розпорядженням Кабміну, на АРМА покладається обов’язок забезпечити передачу активів компанії «Нафтогаз Тепло» на період до усунення ризику переривання функціонування обох ТЕЦ. Водночас Нафтогаз, Міненерго, Міністерство розвитку громад та територій, а також Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), мають вжити всіх необхідних заходів у межах своєї компетенції для запобігання виникненню таких ризиків.
У пресслужбі зазначили, що рішення Кабміну прийняте у рамках особливого порядку відбору управителів для стратегічних та соціально важливих активів, що застосовується в особливих випадках і дає змогу найефективнішим державним компаніям на законних підставах та у максимально стислі строки налагодити управління об’єктами критичної інфраструктури.
За словами керівника АРМА Дмитра Жоравовича, передача в управління Нафтогазу цих ТЕЦ є важливою передумовою для успішного проходження наступного опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську. Крім того, було вперше апробовано механізм, який гарантує участь держави у збереженні та забезпеченні функціонування стратегічних активів, таких як Мотор Січ, Донецькоблгаз тощо.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас