Приватні інвестиції в освоєння космосу досягли $4,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватні інвестиції в освоєння космосу досягли $4,5 млрд

Фондовий ринок
290
Приватні інвестиції в космос у другому кварталі 2021 року досягли $ 4,5 млрд, що є рекордним показником в галузі.
Про це свідчать дані інвестиційної компанії Space Capital.
«Це було найбільше зростання, яке відбувалося за всю історію приватних інвестицій в космічну галузь, незважаючи на те, що тільки дві космічні компанії закрили свої раунди фінансування в другому кварталі», — написав у звіті керуючий партнер Space Capital Чад Андерсон.
Приватні інвестиції в освоєння космосу досягли $4,5 млрд
Відомо, що щоквартальний звіт Space Capital ділить космічні компанії (SAC) на три категорії: виробники космічної техніки, наземної інфраструктури та обладнання, а також спеціальних додатків.
Перша включає в себе ті компанії, які займаються створенням ракет і супутників.
Зазначено, що популярність сектору серед інвесторів зросла, почасти завдяки космічним перегонам мільярдерів — Річард Бренсон полетів на космоплані Virgin Galactic всього за кілька днів до того, як Джефф Безос полетів у першій суборбітальній пілотованій місії Blue Origin, а перед цим Ілон Маск запускав місії з небаченою для галузі швидкістю, попутно розробляючи свій Starship.
У свою чергу дві інші категорії включають компанії, які створюють технології для підключення до космічних мереж: наземне обладнання та засоби навігації.
Як зазначається, сплеск інвестицій в цьому кварталі був обумовлений «мега-раундами» фінансування від таких компаній, як OneWeb, які залучили понад $ 1 млрд, і Relativity Space з $ 650 млн.
«Також можна спостерігати, що інвестиції в наземну інфраструктуру перевищили попередній рекорд в $ 3,9 млрд. Зростання, яке спостерігається сьогодні, може легко побити попередній річний рекорд в $ 9,1 млрд залучених інвестицій», — йдеться в повідомленні.
Приватні інвестиції в освоєння космосу досягли $4,5 млрд
В цілому Space Capital відстежують 1553 космічних компанії з сукупними інвестиціями в акціонерний капітал в $ 199,8 млрд з 2012 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас