Андрій Кравець про принципи екологічного, соціального та корпоративного управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Андрій Кравець про принципи екологічного, соціального та корпоративного управління

Особисті фінанси
490
8 липня 2021 Професійна асоціація корпоративного управління у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку, та Центром «Розвиток КСВ» провела круглий стіл на тему «Застосування принципів ESG (Environmental, Social and Governance) в роботі рад директорів: необхідність, привілеї чи зобов’язання». Це була дискусія щодо впровадження стандартів ESG в діяльність українських компаній та ролі наглядових рад у цьому процесі.
Зацікавлені сторони та регулятори все більше приділяють увагу екологічним та соціальним наслідкам діяльності компаній та контролюють показники ESG.
Голова Правління Укргазбанку Андрій Кравець на зустрічі зазначив, що імплементація ESG у Банку розпочалася із впровадження стандартів governance, що стали початком значних змін Укргазбанку ще в 2015 році. Саме тоді й було вирішено розпочати абсолютно новий етап розвитку – напрям «зеленого» банкінгу. Банк став піонером «green banking» не лише в Україні, а й у Східній Європі. Партнером у цьому проєкті Банку стала Міжнародна фінансова корпорація (IFC).
Андрій Кравець також відмітив, що стандарти ESG – це обов’язок і необхідність для компаній, які хочуть вести сучасний бізнес і динамічно розвиватися. Адже для Укргазбанку впровадження стандартів ESG стало стимулом для розвитку кредитування малого і середнього бізнесу, що наразі стрімко розвивається.
Захід відбувся у співпраці з Програмою IFC «Сприяння інвестиціям через інтегровані екологічні, соціальні та управлінські стандарти в Європі та Центральній Азії», що реалізується у партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань SECO. Метою Програми є стимулювання та допомога компаніям у прийнятті кращих практик корпоративного управління, сприяючи їх здатності залучати стійкі інвестиції.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас