Чи реально почати бізнес з нуля? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи реально почати бізнес з нуля?

Особисті фінанси
42
Чи реально почати бізнес з нуля?
Погодьтесь, що вислів «з нуля» не визиває ні довіри, ні захвату. Зазвичай, бажання відкрити свою справу наштовхується саме на цей вислів. І тоді бажаючі розпадаються на два табори:
  • Якби в мене були такі ж зв’язки, знайомі, виходи на інвесторів, стартовий капітал… (список можна продовжувати до нескінченності).
  • З нуля є шанс побудувати щось значне. Тим паче, що є можливість кредитування за державною програмою «5-7-9%» та фінансування малого та середнього бізнесу.
На цьому етапі відсіюються 95% бажаючих. Підтвердженням цього слугують дані Держстату України: у 2020-му кількість малих підприємств ледве досягала 5%.
Як банк, що працює з бізнесом, підтверджуємо – почати бізнес з нуля цілком реально. Але спочатку з’ясуємо найважливіше, що для цього необхідно.
Все починається з ідеї
1. У 18 років Боян Слат презентував на конференції TED винайдену їм систему, яка самостійно збирає океанський пластик, використовуючи для цього природну енергію. У 19 він покинув університет і заснував технологічний стартап The Ocean Cleanup. Про нього писав Forbes ще до 21 року.
Мораль: створюйте те, що дійсно необхідно і на що є попит. Відсутність капіталу та знайомств не завадить зробити життя людей трохи краще.
2. У 2008 році Брайан Ческі і Джо Гебб ледь зводили кінці з кінцями. Щоб нашкребти грошей на оренду житла, вони дозволили незнайомцям ночувати на надувних матрацах в своїй квартирі. Саме це наштовхнуло їх на ідею нового бізнесу. Люди повинні платити господарям житла по всьому світу за нічліг. Так створили всесвітньо відомий Airbnb.
Мораль: не завжди потрібно вигадувати ідею, часом – достатньо просто подивитися по сторонах і взятись за це першим.
3. Джо Вейдер, вклавши 7 доларів стартового капіталу у свої 17 років, зміг побудувати величезну імперію бодібілдингу та фітнесу з річним оборотом півмільярда доларів. Від природи не обдарований силою, він зрозумів, що для результатів недостатньо виснажливих тренувань. Потрібна система, спортивне харчування та відповідне обладнання. Всім, що ми бачимо зараз в спортзалах, ми зобов’язані Джо Вейдеру.
Мораль: обирайте нішу, у якій ви розбираєтесь та збираєтесь удосконалюватись. Не просто слідкуйте за трендами – створюйте тренди.
Три різні історії різних поколінь із зовсім різними ідеями. В однією спільною рисою – усі були створені з нуля. Якщо підсумовувати, то ідея – це перше і головне, що вам необхідно.
У бізнесі, як в спорті.
Тут теж важливо ваше ставлення до цього. Якщо ви морально готові до майбутніх труднощів, то ваш бізнес проіснує довго.
Яка ваша мета в бізнесі?
Ви повинні чітко розуміти, для чого хочете зайнятися бізнесом. «Тому що хтось зайнявся, а я не гірше» або ви дійсно бачите перспективну та унікальну бізнес-модель, шляхи її реалізації, користь для інших, реальність отримання прибутку.
Прораховуємо ризики.
Для цього важливо складати реалістичний бізнес-план. Вам може здаватися, що ідея крута, але цифри можуть виявитися іншими. Складіть бізнес-план та аргументуйте ідею цифрами. Це можна зробити як самому, так і знайти організацію, що створює бізнес-план під ваш запит.
Почніть з малого.
Жоден бізнесмен не починав відразу з побудови корпорації. Всі починали з чогось меншого, навіть без стартового капіталу. Для цього ми у Альянс Банк «підстраховуємо» малих підприємців та надаємо фінансування за 24 години у режимі онлайн. Також не забувайте про можливість фінансування за державною програмою кредитування «5-7-9%»
У бізнесі важлива якість.
Неважливо з чого ви розпочинаєте – з товару чи послуги. Закладайте бюджет не тільки на життєво необхідні речі, але й на якість свого бізнесу. Інакше ви можете отримати перших клієнтів, але тим самим зведете нанівець усю подальшу репутацію.
За матеріалами:
Альянс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас