Експерти розповіли, де і як шукати капітал для реалізації виробничих проєктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, де і як шукати капітал для реалізації виробничих проєктів

Казна та Політика
226
Україні потрібно виходити на світові ринки капіталу і активніше залучати зовнішні інвестиції у виробництво.
Про це заявив виконавчий директор Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач на Форумі інноваційних виробництв, організатором якого став Київський міжнародний економічний форум.
Експерти розповіли, де і як шукати капітал для реалізації виробничих проєктів
За його словами, обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну в 2020 році склав 868 млн доларів, причому з них тільки 20% були спрямовані у виробництво.
«Україні необхідно вводити нові стандарти корпоративного управління та істотно модернізувати інфраструктуру для залучення більшого обсягу інвестицій. Зокрема, 15−20% виробництва з Азії в найближчі 3−5 років буде перенесено в країни Центральної та Східної Європи — Україні потрібно скористатися вікном можливостей», — переконаний Цівкач.
Інший експерт, заступник директора Департаменту корпоративного банкінгу та транзакційного бізнесу Укргазбанку Олег Маліжка запевняє, що фінансування виробництва цікаве банківському сектору з точки зору розвитку власних продажів — інвестиційні кредити, оборотні кредити, зарплатні проєкти. Маліжка підкреслив, що зараз репутація, кредитна історія і бізнес-модель — важливіші фактори отримання банківського кредиту, ніж застава.
Однак не варто сподіватися тільки на кредитні ресурси фінансових установ при реалізації виробничих промислових проєктів. Так вважає Ігор Ліски, голова ради директорів компанії «Ефективні інвестиції». На його думку, без власних ресурсів і надійних бізнес-партнерів неможливо розраховувати на успішну реалізацію проєктів.
«Для залучення кредитних ресурсів з-за кордону необхідно мати фінзвітність за міжнародними стандартами, прозорі і зрозумілі активи і зрозумілий ринок збуту і закупівель. Партнерство і довіра — ось запорука успішної роботи українських підприємств з кредитами іноземних банків», — заявив Дмитро Бородай, принципал Horizon Capital.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас