МТБ Банк разом з НБУ почав інформаційну кампанію з безпеки готівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МТБ Банк разом з НБУ почав інформаційну кампанію з безпеки готівкових розрахунків

Особисті фінанси
20
МТБ Банк разом з НБУ почав інформаційну кампанію з безпеки готівкових розрахунків
МТБ Банк приєднався до інформаційній кампанії, започаткованої НБУ, метою якої є навчити українців швидко перевіряти банкноти гривні на справжність та нагадати населенню, які банкноти та монети в обігу, а які вже не приймаються до оплати.
Попри поширення безготівкових розрахунків, готівкові гроші залишаються у широкому вжитку в Україні, тож захист та надійність готівкової валюти має завжди перебувати у фокусі уваги центробанку.
У межах цієї інформаційної кампанії Національний банк разом з партнерами інформуватиме українців, де обміняти вилучені з обігу, зношені, пошкоджені, сумнівні щодо справжності банкноти і монети, а також розповідатиме про елементи захисту національної валюти.
«Система захисту гривні перебуває на високому рівні і відповідає системам захисту провідних валют світу. Українська гривня має сучасні інноваційні елементи захисту, які дозволяють просто перевірити справжність банкноти візуально та на дотик. Потрібно лише знати, на що звертати увагу. У нашій інформаційній кампанії ми ще раз нагадаємо українцям про прості правила безпеки готівкових розрахунків», – розповів заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.
Він пояснив, що рівень підроблення банкнот національної валюти залишається стабільно низьким. У 2020 році на 1 млн шт. справжніх банкнот гривні припадало близько 5,5 шт. підроблених банкнот. Для порівняння: цей показник у країнах Європейського Союзу в минулому році був втричі вищий і становив приблизно 17 банкнот євро.
Водночас більшість вилучених з обігу підроблених банкнот гривні – низької якості. Вони друкуються на принтерах і розраховані на неуважність громадян та касирів. «Ми упевнені, що найкращий захист від отримання підроблених грошей – поінформованість українців. Саме тому ми хочемо навчити кожного громадянина простим правилам, які допоможуть легко перевірити справжність українських грошей», – наголосив заступник Голови Національного банку.
Національний банк запускає спеціальну вебсторінку (лендинг) «Анатомія гривні», що містить відповіді на актуальні питання стосовно безпечних готівкових розрахунків.
Інформаційна кампанія «Анатомія гривні» триватиме впродовж липня-вересня 2021 року в усіх регіонах України. Вона відбувається за підтримки Кіберполіції та Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
За матеріалами:
МТБ Банк (Марфін Банк)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас