Гарантію та чек на побутову техніку оцифрують — ухвалено закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарантію та чек на побутову техніку оцифрують — ухвалено закон

Казна та Політика
782
Верховна Рада прийняла за основу і в цілому законопроект № 4185, який запроваджує електронні гарантійні талони на техніку в Україні.
За таке рішення проголосували 335 народних депутатів.
Про головні законодавчі ініціативи, які можуть торкнутися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і завжди будьте в курсі головних змін!
“Суб’єкт господарювання може надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари (паспорту або будь-якого іншого документу, що додається до товару) в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника”, – вказано у законі.
Законопроект передбачає:
  • можливість надавати експлуатаційні документи до технічно складних побутових товарів, гарантійні талони в електронному варіанті, а не паперовому;
  • можливість отримання таких документів на вимогу споживача в паперовому вигляді;
  • у разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті.
Співавтор законопроекту, народний депутат Єгор Чернєв під час його представлення зазначив, що метою проекту є діджиталізація бізнес-процесів та покращення сервісу, що надається споживачу при гарантійному обслуговуванні товарів. Саме для цього і було запропоновано встановити на законодавчому рівні надання експлуатаційних документів в електронному вигляді при гарантійному обслуговуванні товарів.
За матеріалами:
Ракурс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас