Обсяг проектів, які претендують на «інвестнянь», сягнув $1,35 млрд — глава UkraineInvest — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг проектів, які претендують на «інвестнянь», сягнув $1,35 млрд — глава UkraineInvest

Казна та Політика
218
Офіс із залучення і підтримки інвестицій (UkraineInvest) у рамках ухваленого закону про «інвестнянь» отримав 23 запити від потенційних інвесторів на загальну суму $ 1,35 млрд, повідомив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач в кулуарах організованого корпорацією «Біосфера» у Львові Hyperloop 3.0.
До речі, про зміни у податковому законодавстві ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіші новини для вашого гаманця! 🤫
«Станом на сьогодні в нас 23 проекти. 24-й підтверджується. Загальна сума — $ 1,35 млрд. Думаю, що після цього заходу ще мільйонів на 500 pipeline збільшиться», — сказав Цівкач.
За його словами, на сьогодні в UkraineInvest у цьому напрямі працюють близько 14 осіб. «Деякі з них безпосередньо працюють з інвесторами, деякі роблять домашнє завдання. Ми намагаємося, щоб в одного менеджера було 7−10 проектів», — зазначив глава UkraineInvest.
Він уточнив, що уряд уже ухвалив чотири підзаконні акти, необхідні для запуску на практиці механізму «інвестнянь».
«Ще очікуємо три акти: із ведення реєстру проектів, вимоги до ТЕО і методологію розрахунку обсягу надання державної допомоги. Думаю, що протягом місяця, дай Бог, ми зможемо вже перші заявки проводити й надавати їх Мінекономіки», — повідомив Цівкач.
Як повідомлялося, ухвалений у грудні минулого року закон про держпідтримку інвестицій («інвестнянь») передбачає звільнення від сплати окремих податків проекти з інвестиціями від EUR20 млн. Сума підтримки держави може становити до 30% суми інвестицій. Інвестор може отримати особливі умови в разі забезпечення щонайменше 80 нових робочих місць. Рівень зарплати співробітників має бути на 15% вищий за середній за обраним видом діяльності в регіоні інвестування.
У середині лютого уряд уповноважив UkraineInvest супроводжувати проекти зі значними інвестиціями, а на початку березня цього року закон про «інвестнянь» був доповнений відповідними правками до Податкового та Митного кодексів про пільги на термін 15 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас