Кредобанк впровадив стандарт SWIFT GPI для міжнародних переказів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредобанк впровадив стандарт SWIFT GPI для міжнародних переказів

Особисті фінанси
55
Кредобанк впровадив стандарт SWIFT GPI (Global Payment Innovation) для усіх міжнародних платежів, що здійснюються через систему SWIFT.
Новий стандарт дозволяє прискорити зарахування коштів одержувачу, відстежувати кожен платіж у реальному часі, мінімізувати помилки при переказах та зупиняти підозрілі платежі.
Перевагами стандарту SWIFT GPI є:
Відстеження міжнародних переказів у реальному часі завдяки унікальному ідентифікатору кожного переказу;
Зарахування коштів на рахунок одержувача протягом 24 годин;
Прозоре відображення всіх комісій за платіж та можливість їхньої перевірки у будь-який час;
Можливість зупинити шахрайський або дубльований платіж на будь-якому етапі завдяки функції Stop&Recall;
Можливість надсилання розширеної супровідної інформації до платежу;
Покращена взаємодія між банками-кореспондентами та банками-учасниками стандарту.
«Завдяки приєднання Кредобанку до стандарту SWIFT GPI клієнти банку можуть значно швидше отримати або відправити міжнародний переказ, а також звести до мінімуму ризик помилок у таких переказах. Новий стандарт вже 2 роки використовує наш акціонер — PKO Bank Polski, а Кредобанк став одним із небагатьох українських банків, що долучилися до цього глобального сервісу», — говорить директор Центру розрахунків АТ «Кредобанк» Андрій Тимчишин.
Зауважте, що без стандарту SWIFT GPI виконання міжнародного переказу SWIFT триває до 3 робочих днів. GPI дозволяє пришвидшити цей процес до кількох годин при максимальному терміні 24 години.
SWIFT GPI (Global Payment Innovation) — новий стандарт міжнародних платежів, впроваджений платіжною системою SWIFT у 2017 році. Сьогодні його використовують понад 4000 фінансових установ в усьому світі, які можуть відстежувати в реальному часі платежі до будь-якого з 11 000 банків-учасників системи SWIFT.
У квітні 2021 року Кредобанк пришвидшив отримання переказів на рахунки за системою SWIFT з Польщі. Перекази на рахунки фізичних осіб у банку в іноземній валюті, здійснені з рахунків у банку PKO Bank Polski, зараховуються автоматично протягом 5 хвилин за умови вказання коректних реквізитів отримувача.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас