ДФС припинила діяльність конвертцентру у столиці з річним обігом понад 1 млрд грн (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС припинила діяльність конвертцентру у столиці з річним обігом понад 1 млрд грн (фото)

Кримінал
375
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно з працівниками Офісу великих платників податків викрили масштабний центр мінімізації податків.
Про це повідомляє пресслужба ДФС.
Встановлено, що організована група осіб зареєструвала на ім’я підставних осіб ряд суб’єктів господарювання у м. Києві, Київській, Донецькій, Миколаївській, Львівській та інших областях з метою організації діяльності масштабного транзитно-конвертаційного центру.
У подальшому фіктивні товариства використовувалися для надання підприємствам реального сектору економіки послуг з ухилення від оподаткування, з формування незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість, переведення безготівкових коштів підприємств в готівку.
ДФС припинила діяльність конвертцентру у столиці з річним обігом понад 1 млрд грн (фото)
Податковий кредит підприємств транзитно-конвертаційної групи (ТКГ) формувався за рахунок підприємств-імпортерів та підприємств реального сектору економіки, які мають в обігу готівкові кошти, за відповідну плату в розмірі 3-8% від суми наданих послуг.
Через ланцюг підприємств ТКГ здійснювалась підміна номенклатури ТМЦ, необхідної для «вигодонабувачів». Проконвертовані таким чином кошти поверталися службовим особам підприємств реального сектора економіки за виключенням 7-12% від обороту, що слугували винагородою за надані послуги.
Більшість підприємств були зареєстровані в Донецьку та Донецькій області. Основними “вигодонабувачами” були будівельні та сільсько-господарські підприємства. Встановлено, що фігуранти умисно ухилились від сплати податків на суму понад 31 млн гривень. Загальний орієнтовний обсяг проконвертованих коштів за 2020-2021 рр. склав понад 1 млрд грн.
ДФС припинила діяльність конвертцентру у столиці з річним обігом понад 1 млрд грн (фото)
Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків у членів організованої групи, причетних до протиправної діяльності.
Загалом за наслідками обшуків виявлено та вилучено 130 тисяч доларів США готівкою (в еквіваленті понад 3,5 млн гривень), печатки СГД, задіяних у протиправних схемах, та засоби зв’язку, якими користувались зловмисники.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас