«Ми сприймаємо це як декларацію»: голова НАБУ прокоментував законопроєкт про олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Ми сприймаємо це як декларацію»: голова НАБУ прокоментував законопроєкт про олігархів

Казна та Політика
371
Очільник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що законопроєкт про статус олігархів має декларативний характер.
Про це він повідомив журналістам під час форуму Zero Corruption Conference.
До речі, про зміни у законодавстві ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіші новини для вашого гаманця! 🤫
«Я був запрошений на дискусію на РНБО з приводу цього закону. Те, що я почув, звучало так: це базовий закон. Фактично — закон-декларація, який відкриває шлях до застосування процедур, які дійсно дадуть результат», — зазначив Ситник.
Очільник НАБУ підкреслив, що крім декларування боротьби з олігархатом та корупцією, необхідна координація органів виконавчої та судової влади.
«Справи, які ми розслідуємо протягом тривалого часу, не знаходять своєї підтримки серед органів, які мали б не тільки допомагати у виявленні корупційний дій, але й у їх ліквідації», — додав він.
Крім того, Ситник наголосив, що без прийняття інших законопроєктів, які будуть регулювати конкретні питання боротьби з монополіями та іншими економічними підґрунтями олігархізації, від президентського законопроєкту не буде практичного ефекту.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів. У законопроєкті пояснюється, хто такий бенефеціар, засоби масової інформації, контролер, пов’язана особа.
  • Замглави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук анонсувала напрацювання ще семи законопроєктів у рамках деолігархізації. За її словами, наразі в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів.
  • Також президент Володимир Зеленський обіцяє за час своєї каденції позбавити Україну олігархів.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас