У Раді зареєстрували законопроект про корпоративне управління держкомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді зареєстрували законопроект про корпоративне управління держкомпаній

Казна та Політика
205
У Верховній Раді України було зареєстровано законопроєкт № 5593 щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава.
Про це йдеться на сайті парламенту.
Законопроект внесено трьома народними депутатами з фракції Слуги Народу.
За інформацією експертів з корпоративного управління SOE Weekly, в його основу увійшов текст, який був раніше оприлюднений Міністерством економіки для громадського обговорення.
Основна відмінність полягає в тому, що у версії парламенту пропонується закріпити на рівні закону норму про, що Кабінет Міністрів може призначати та звільняти керівників держкомпаній виключно за пропозицією наглядових рад держкомпаній. Таким чином, остаточне рішення про призначення/звільнення керівника залишатиметься за КМУ.
Також як парламентським, так і урядовим законопроєктом передбачено збереження за КМУ існуючих повноважень щодо затвердження фінансових планів держкомпаній.
Нагадаємо, у KSE заявили, що законопроєктом про корпоративне управління уряд фактично відмовляється виконувати взятий на себе обов’язок щодо розширення повноважень наглядових рад найважливіших компаній.
Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на Finance_ukr та першими дізнавайтесь про новини у світі фінансів 🤫
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас