Лише 7% учасників небанківського фінринку розкрили свої структури власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 7% учасників небанківського фінринку розкрили свої структури власності

Казна та Політика
235
За півтора місяця з дати набрання чинності Положенням про вимоги до структури власності надавачів фінансових послуг лише 7% учасників небанківського ринку подали до Нацбанку документи про свою структуру власності.
Про це повідомила пресслужба НБУ.
Зокрема, структуру власності розкрили 15 страховиків та 89 фінансових компаній.
Компанії, які наразі не подали документи, мають для цього ще два тижні, а саме до 17 червня 2021 року.
Де шукати цю інформацію? Також Нацбанк на своєму вебсайті започаткував сторінку Структури власності надавачів фінансових послуг. Тут публікуватиметься інформація про структури власності небанківських фінансових установ.
Вже зараз можна ознайомитися зі структурами власності компаній, які перші належним чином їх розкрили.
Крім того, на спеціальному лендингу Прозорий ринок небанківських фінпослуг з’явився розширений перелік відповідей на найпоширеніші запитання від учасників ринку про розкриття структур власності.

Довідка Finance.ua:

  • Нагадаємо, Національний банк 14 квітня 2021 року затвердив вимоги до структур власності надавачів фінансових послуг та визначив критерії їх прозорості. Учасники небанківського ринку отримали два місяці, щоб подати пакет документів про своїх реальних власників.
  • Надавачі фінпослуг, чиї структури власності не відповідають вимогам, мають подати до Національного банку документи про структуру власності, а також додатково надати опис заходів щодо приведення своєї структури власності у відповідність до вимог регулятора.
  • Після цього вони матимуть близько чотирьох місяців для виправлення ситуації. Проте в разі неусунення проблем Національний банк матиме право прийняти рішення про анулювання всіх ліцензій фінансової установи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас