Аеропорт «Ужгород» прийняв перший регулярний рейс за останні 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт «Ужгород» прийняв перший регулярний рейс за останні 2 роки

Особисті фінанси
339
У середу, 2 червня, аеропорт Ужгород прийняв перший регулярний рейс з Києва після 2-річної перерви. Його виконала авіакомпанія «Роза Вітрів» з аеропорту Бориспіль на турбогвинтовому 72-місному літаку ATR 72−600.
Про це пише avianews.
За словами директора аеропорту Олега Коцюби, з Києва прибув 51 пасажир, назад до столиці вилетіли 30 осіб.
«Навіть за оцінками авіакомпанії – це непогане завантаження. І продажі на майбутні дати дають оптимізм, що літак буде завантажений», — сказав Коцюба.
У деякі дні при низькому завантаженні «Роза Вітрів» може ставити на маршрут 48-місні реактивні літаки Embraer 145, розповів представник авіакомпанії Олександр Тришкін. За його словами, в парку «Рози вітрів» чотири ATR 72−600 і два Embraer 145. Ще два ATR 72−600 надійдуть у липні.
Роза Вітрів літатиме з Києва до Ужгорода по понеділках, середах та п’ятницях за таким розкладом:
  • Київ 09:30 → Ужгород 11:30;
  • Ужгород 12:20 → Київ 14:10.
«Такий розклад сформовано, виходячи з можливостей авіакомпанії, розкладу інших рейсів, які виконує цей борт. „Роза Вітрів“ хоче підвезти пасажира під більш далекі рейси з Києва», — пояснив Коцюба.
Директор аеропорту визнав, що такий графік незручний для чиновників і бізнесменів регіону для польотів до столиці.
«Ми будемо працювати з іншими авіакомпаніями для більш зручного часу, щоб люди могли вилітати вранці до Києва, вирішувати свої питання і після обіду повертатися в Ужгород», — розповів Коцюба.
Аеропорт вже провів переговори з туристичними компаніями про запуск чартерних рейсів з Ужгорода на море — в Туреччину, Єгипет, Хорватію, Чорногорію.
За словами директора аеропорту, це непростий шлях, але робота триває. Довжина злітно-посадкової смуги становить 2038 метрів — цього достатньо для прийому літаків Boeing 737, які могли б здійснювати чартери.
Зараз в аеропорту завершують роботи над розширенням руліжної доріжки і стоянки літаків. Через це в найближчі тижні пасажири будуть висаджуватися з літака прямо на злітно-посадкову смугу, а потім їх будуть доставляти до терміналу автобусом.
З 9 вересня остаточно набуде чинності угода між Україною та Словаччиною, яка дозволить здійснювати посадку в Ужгороді за приладами. Завдяки цьому при незначному погіршенні видимості літаки все одно зможуть заходити на посадку, а не йти до Львова.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас