До кінця року довідка про реєстрацію місця проживання буде лише в смартфоні — Федоров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року довідка про реєстрацію місця проживання буде лише в смартфоні — Федоров

Казна та Політика
2607
Проблема з довідкою про реєстрацію місця проживання буде вирішена найближчим часом. До кінця року всі отримають можливість «носити» її у смартфоні.
Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю «Громадське».
Міністр пояснив, що в Україні більше тисячі громад, кожна з яких має власний територіальний реєстр. І вони між собою не взаємодіють.
«Тобто просто потрібно було, коли ухвалювали законопроєкт, сказати, що тільки в демографічному реєстрі зберігається інформація про прописку», — зазначив Федоров.

Як зняти з реєстрації людей, які довго не живуть у квартирі чи будинку 🤔

Він додав, що з 1 квітня випустили спеціальну постанову.
«Громади або мають під’єднуватися до нашого реєстру, а якщо немає у них технологічних можливостей, ми надаємо інтерфейс від демографічного реєстру, де вони фіксують цю інформацію. Вже приєдналися 6 великих обласних центрів, і протягом найближчих кількох тижнів ще тисяча громад запрацює», — повідомив міністр.
Федоров обіцяє, що проблему із реєстрацією місця проживання розв’яжуть до кінця року.
«І вона у всіх буде у смартфоні. Ми перекладаємо цю відповідальність — носити цю довідку — на плечі держави», — сказав міністр.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас