На зарплати депутатів XIX скликання витратили більше 300 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На зарплати депутатів XIX скликання витратили більше 300 млн гривень

Особисті фінанси
208
На депутатів дев’ятого скликання за весь період роботи Верховної Ради було витрачено понад 300 мільйонів гривень, тільки на зарплати пішло понад 105 млн. При цьому матеріальна допомога та допомога по тимчасовій непрацездатності народних депутатів обійшлися у 3,33 млн грн.
Про це свідчать дані, оприлюднені громадянською мережею ОПОРА та розраховані згідно витрат, розміщених на порталі відкритих даних ВР.
На що витрачали кошти:
  • найбільша кількість коштів — це категорія «заробітних плат» — понад 105 млн гривень. На другому місці – відшкодування витрат на виконання депутатських повноважень — 75,4 млн грн;
  • проживання депутатів обійшлося у 57,4 млн грн, а проїзд по Україні – 46,9 млн грн. На оплату відпусток направлено трохи більше 16,6 млн грн;
  • матеріальна допомога та допомога по тимчасовій непрацездатності народних депутатів обійшлися у 3,33 млн грн. Приблизно таку ж суму направлено і на закордонні відрядження — 3,2 млн грн.
Найменші категорії витрат: відрядження по Україні – 522 тисяч гривень та оренда приміщень — лише трохи менше 24 тисяч гривень.
Варто відзначити, що низка народних депутатів також зробили зі своїх заробітних плат 145 благодійних внесків на понад 4 млн грн.
Отримувачі коштів. Згідно витрат, що розміщені на порталі відкритих даних Верховної Ради, Громадянська мережа ОПОРА підрахувала суми коштів, що були направлені на користь парламентарів. Зокрема, це — заробітна плата, проживання, кошти на виконання депутатських повноважень, проїзд по Україні, відпустка тощо.
Хто отримував найбільше:
  • так, найбільшу суму коштів було направлено на користь Івана Калаура (Слуга народу) — 2 млн 136 тисяч гривень.
  • на другому місці Анатолій Драбовський (Слуга народу) — 2 млн 119 тисяч гривень;
  • на третьому — Роман Лозинський (Голос) — 1 млн 995 грн;
  • до п’ятірки лідерів також увійшли Роман Соха (Слуга народу) — 1 млн 948 грн та Олександр Ковальчук (Слуга народу) — 1 млн 917 тисяч гривень.
До речі, у всіх лідерів виплати на виконання депутатських повноважень були вищими за заробітну плату.
На зарплати депутатів XIX скликання витратили більше 300 млн гривень
Так, за загальною сумою отриманої заробітної плати лідером також є Іван Калаур — 767 тисяч гривень. На другому та третьому місці його колеги по фракції – Євген Пивоваров (761 тисяча) та Сергій Кальченко (736 тисяч).
Матеріальна допомога. Загалом матеріальна допомога та допомога по тимчасовій непрацездатності народних депутатів обійшлися у 3,33 млн грн (загалом понад 190 отримувачів).
У свою чергу, найбільшу суму допомоги отримала Наталія Приходько (Опозиційна платформа — За життя). Так, допомога щодо тимчасової непрацездатності за листопад 2020 року для неї склала понад 168 тисяч гривень.
Трохи меншу суму допомоги отримала Анна Скороход (За майбутнє) — понад 135 тисяч гривень (цей же вид допомоги за січень, червень та вересень 2020 року).
Лідерами за кількістю коштів на матеріальну допомогу також є Віктор Балога (За майбутнє) – понад 125 тисяч гривень та Любов Шпак (Слуга народу) — 122 тисячі гривень.
Понад 83 тисяч допомоги по тимчасовій непрацездатності за жовтень та грудень 2020 року отримував також екс-народний депутат Зіновій Андрійович, понад 81 тисячу — Анжеліка Лабунська (ВО «Батьківщина»), понад 69 тисяч — Микола Кучер (група «Довіра») та понад 60 тисяч Олег Макаров («Голос»).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас