Куди не варто нести гроші: НКЦПФР оновила перелік сумнівних фінансових проєктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди не варто нести гроші: НКЦПФР оновила перелік сумнівних фінансових проєктів

Особисті фінанси
886
У рамках систематичного моніторингу сумнівних фінансових проєктів («скам-проєкти») Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) отримала звернення від правоохоронних органів та юридичних осіб щодо діяльності ряду сумнівних інвестиційних компаній.
Про це повідомила пресслужба відомства.
З метою захисту прав інвесторів та проведення роз’яснювальної роботи щодо захисту прав споживачів фінансових послуг, на офіційному вебсайті Комісії оновлено список сумнівних інвестиційних проєктів та додано такі проєкти:
  • Adal Group;
  • Forex4you;
  • Fortrade;
  • Finansa;
  • «Торговий дім Карат»;
  • Mosby Group, Mosby Lincoln LC;
  • Sincere Systems.
У чому полягає підозра? Ці проєкти нібито працюють на ринку Форекс, або з іншими фінансовими активами. Деякі вводять в оману громадян під виглядом співпраці з міжнародними фінансовими інвестиційними компаніями, або діють за вже знайомим українцям механізмом — надання надвеликого відсотка кешбеку за виданими подарунковими сертифікатами.
Перелік проєктів наведено на офіційному вебсайті Комісії в розділі «Захист прав інвесторів». Наразі загальна кількість становить 64 проєкти.
«Вкотре закликаємо громадян бути обачними та ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти! Будь-яку інформацію щодо шахрайських дій на фінансовому ринку просимо повідомляти до Комісії або на еmail: md@nsssmc.gov.ua», — зазначають у НКЦПФР.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас