Данилишин розповів про курс гривні і обсяги працюючих кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин розповів про курс гривні і обсяги працюючих кредитів

Валюта
448
У квітні обсяг працюючих кредитів банківської системи зріс на 2,3% або 14,9 млрд грн, головним чином, це відбулося за рахунок збільшення гривневих корпоративних кредитів, обсяг яких зріс на 4,4% або 10,5 млрд.
Про це повідомив голова ради Національного банку Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
“Обсяг працюючих кредитів банківської системи у квітні зріс на 2,3% або 14,9 млрд гривень (з початку року – на понад 31 млрд грн). Головним чином, зростання працюючого кредитного портфеля банків відбувалося за рахунок збільшення гривневих корпоративних кредитів, обсяг яких зріс на 4,4% або 10,5 млрд грн за місяць”, – написав Данилишин.
Кредити програми «5-7-9%». Кількість кредитів, виданих в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», перевищила 17 тис., а їх загальний обсяг досяг майже 44 млрд. гривень (+1,7 млрд. гривень за тиждень).
Лідерами за обсягами отриманих кредитів залишаються:
  • підприємства сільського господарства (49% від загального обсягу);
  • торгівлі та виробництва (24%);
  • промислової переробки (16%).
За цільовим призначенням у структурі виданих за програмою кредитів домінують антикризові кредити на поповнення обігових коштів (20,3 млрд. гривень або 46%) та кредити рефінансування попередньо отриманих позик (17,8 млрд. гривень або 41%). Обсяг інвестиційних кредитів за тиждень зріс на 120 млн. гривень, а їх загальний обсяг зріс до 5,8 млрд. гривень. За державною програмою «Доступна іпотека 7%» обсяг виданих кредитів сягнув майже 300 млн. гривень.
Валютний ринок. Також він повідомив про стан валютного ринку. За словами Данилишина, обмінний курс гривні на міжбанківському ринку продовжував перебувати у “боковому тренді”. Зважаючи на переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків над її пропозицією, що зростало упродовж минулого тижня, курс гривні за тиждень знецінився на 0,1%. Надлишковий попит на іноземну валюту задовольнявся безпосередньо банками без участі Національного банку, який продовжує другий місяць поспіль утримуватися від проведення операцій на валютному ринку.
Стабільність обмінного курсу гривні на рівні близько 27,5 гривень за 1 долар США (укріплення з початку року на 3,4%) стимулює продаж населенням готівкової та безготівкової іноземної валюти, зважаючи на низьку доходність фінансових інструментів, номінованих в іноземній валюті. З початку року чистий продаж фізичними особами іноземної валюти перевищив 1,2 млрд. доларів США, у тому числі у травні – понад 300 млн. доларів США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас