Гібридне аеротаксі VoltAero Cassio хочуть запустити 2023 року (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гібридне аеротаксі VoltAero Cassio хочуть запустити 2023 року (фото, відео)

Технології&Авто
356
Компанії VoltAero і Kinect оголосили про електричні близькомагістральні і гібридно-електричні далекі перельоти з використанням перспективного літака VoltAero Cassio.
Про це пише тематичне видання NewAtlas.
Розробники поки що офіційно не представили остаточний варіант Cassio, але VoltAero проводить безліч тестових польотів, в ході яких перевіряється гібридно-електрична силова установка.
Трансмісія Cassio, яка незабаром буде здійснювати ближні та далекі перельоти, включає в себе кілька електродвигунів і двигун внутрішнього згоряння, що працюють таким чином, що потужність може подаватися безпосередньо на гвинт в повністю електричному, повному згорянні або гібридному режимах.
Гібридне аеротаксі VoltAero Cassio хочуть запустити 2023 року (фото, відео)
За словами журналістів, потужність подається силовим установкам безпосередньо на карданний вал тільки тоді, коли потрібна повна комбінована потужність або якщо спостерігаються проблеми з електрикою; більшу частину часу двигуни внутрішнього згоряння функціонують як розширювачі діапазону, заряджаючи батареї при найбільш ефективних оборотах.
Літак VoltAero Cassio нібито зможе безпечно приземлятися з відключеною будь-якою системою і йому не потрібна велика злітно-посадкова смуга, адже апарат злітає на повній електричній потужності з відстані менше ніж 550 метрів.
Зараз компанія VoltAero розробляє кілька версій літаків, які будуть розраховані на 6, 8 або 10 пасажирів (450, 650 і 800 кінських сил відповідно). При швидкості в 325 км/год апарат буде пропонувати клієнтам електричний запас ходу близько 200 км, м’який гібридний діапазон ходу — від 200 до 600 км, і важкий гібридний діапазон для далеких польотів — до 1200 км.
Випробування повнорозмірного прототипу аеротаксі хочуть провести в 2022 році, а польоти VoltAero, за словами розробників, зможе здійснювати з 2023 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас