Міжнародний аеропорт «Ужгород» відновить повноцінну роботу цього року, - Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний аеропорт «Ужгород» відновить повноцінну роботу цього року, - Мінінфраструктури

Казна та Політика
145
Міжнародний аеропорт «Ужгород» відновить повноцінну роботу у вересні цього року.
Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.
Згідно з повідомленням, з 9 вересня цього року наберуть чинність зміни в аеронавігаційному просторі Словаччини, управління частиною якого буде делеговано Україні. Це означатиме, що вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами.
У відомстві нагадали, що 5 червня 2021 року вступає в дію Угода між Кабінетом Міністрів України та урядом Словацької Республіки про визначення умов використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки у зв’язку із наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування у міжнародному аеропорту «Ужгород».
Зазначається, що український провайдер аеронавігаційних послуг «Украерорух» вперше пройшов сертифікацію за стандартами Європейського Союзу, в результаті чого отримав від Словаччини призначення як провайдера послуг у межах виконання польотів до чи з міжнародного аеропорту «Ужгород».
Так, за інформацією пресслужби, національна авіакомпанія «Роза вітрів» розпочне виконання регулярних рейсів на аеродром міста Ужгород з 1 червня. Проте до 9 вересня польоти будуть здійснюватися за правилами візуальних польотів.
У пресслужбі додали, що наразі розпочато фінальний етап відновлення польотів за приладами на аеродромі. «Украерорух» спільно з Міністерством оборони Словацької Республіки та провайдером аеронавігаційних послуг Словаччини продовжує роботу по реалізації заходів технічного характеру, які є умовами імплементації угоди.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас