Єгипет перегляне розмір компенсації від власника судна, що заблокувало Суецький канал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет перегляне розмір компенсації від власника судна, що заблокувало Суецький канал

Світ
1360
Влада Єгипту планує перерахувати компенсацію, яку вимагатиме від власника судна Ever Given, що у березні цього року заблокувало Суецький канал.
Про це пише Bloomberg.
«Ми перерахуємо нашу вимогу на сьогоднішньому засіданні суду», — заявив адвокат Управління Суецького каналу Набіл Зідан напередодні слухань у місті Ісмаїлія. Він не уточнив, чи зміниться щось у позові або ж може з’явитися нова сторона розбирань.
Раніше Єгипет наклав арешт на судно Ever Given. Влада країни вимагала компенсацію збитків на суму у понад 916 мільйонів доларів через шестиденне блокування каналу.
Як пише Bloomberg, на позасудових переговорах єгипетська сторона знизила суму до 550 мільйонів доларів, вказавши на прорахунки в обчисленні вартості товарів на судні. Страховики заявляють, що і така сума компенсації все ще є занадто високою.
Власник Ever Given запропонував заплатити 150 мільйонів доларів. В управлінні каналу заявляють, що така сума не покриває втрат за транзитні збори, пошкодження водного шляху та витрати на обладнання й робочу силу для звільнення контейнеровоза.
23 березня гігантський контейнеровоз Ever Given сів на мілину в Суецькому каналі, перекривши один із найбільш завантажених морських торговельних шляхів у світі.
Оскільки судно заблокувало рух, щодня через канал не могли пройти товари на суму 9,6 млрд доларів.
27 березня судно вперше вдалося трохи зрушити з місця, а вранці 29 березня його зняли з мілини.
Протяжність Суецького каналу становить 193 км (120 миль). Він був відкритий в 1869 році. Близько 12% світової торгівлі, в тому числі майже 10% нафти й 8% скрапленого природного газу, проходить через канал.
Слідкуйте за економічними новинами разом з Finance.ua! Підписуйтесь на наш Telegram-канал.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас