Словаччина виділила Україні 600 тисяч євро на COVID-вакцини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словаччина виділила Україні 600 тисяч євро на COVID-вакцини

Казна та Політика
182
Влада Словаччини виділила Україні допомогу в розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини від коронавірусу COVID-19.
Про це стало відомо в ході зустрічі прем’єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера з прем’єром Денисом Шмигалем у Києві, повідомляє прес-служба Кабміну в п’ятницю.
«Сторони, зокрема, обговорили протидію пандемії COVID-19. Прем’єр-міністр України подякував Словаччині за надання допомоги в розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини. Зі свого боку Едуард Хегер зазначив, що Словаччина активно просуває ініціативу поширення вакцин для сусідніх країн і продовжуватиме робити це надалі», — йдеться в повідомленні.
Також Хегер повідомив, що Словаччина передає столичній дитячій лікарні Охматдит сертифікат про надання захисних засобів у розмірі 195 тисяч євро.
Денис Шмигаль повідомив главі уряду Словаччини, що Україна працює над створенням цифрового національного COVID-сертифікату.
«Важливим є забезпечення його сумісності з відповідним сертифікатом у ЄС і ВООЗ. Необхідно також нашу взаємодію з ЄС щодо створення правової бази впровадження і взаємного визнання цих сертифікатів. Сподіваємося, Словаччина також сприятиме взаємному визнанню цифрових сертифікатів і створенню механізму спрощеного перетину кордонів з країнами ЄС в умовах пандемії», — зазначив глава українського уряду.
Нагадаємо, в травні Україна купила COVID-вакцину на 3,8 млрд гривень. При цьому всього на закупівлю препаратів проти коронавірусу було витрачено з держбюджету 7,7 млрд гривень.

Страхування від коронавірусу Covid-19 в Україні: варіанти та ціни 😷

За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас