Відшкодування за перевезення пільговиків: ОАСК зобов’язав уряд врегулювати питання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відшкодування за перевезення пільговиків: ОАСК зобов’язав уряд врегулювати питання

Казна та Політика
240
Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив зобов’язати Кабінет Міністрів України прийняти нормативно-правовий акт, що регулюватиме відшкодування збитків від безплатних перевезень пільгових категорій громадян.
Про це інформує пресслужба суду.
«Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу щодо регулювання відшкодування збитків від безплатних перевезень пільгових категорій громадян, ухвалив: позов повністю задовольнити. ОАСК визнав протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо неприйняття нормативно-правового акту, який регулює відшкодування збитків від безоплатних перевезень пільгових категорій громадян в порушення статті закону «Про транспорт». Також суд ухвалив зобов’язати КМУ прийняти відповідний нормативно-правовий акт», – ідеться в повідомленні.
Як зазначається, ОАСК вважає, що бездіяльність уряду в цьому випадку «є протиправною, оскільки полягає у невчиненні ним юридично значущих дій, що має своїм наслідком порушення прав автомобільних перевізників на відповідне відшкодування та створює ознаки правової невизначеності, як органів місцевого самоврядування так і автомобільних перевізників».
Як повідомлялося, вказаний позов щодо регулювання відшкодування збитків від безплатних перевезень пільгових категорій громадян надійшов до ОАСК у вересні 2020 року. Розгляд справи здійснювався за правилами загального позовного провадження.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас