«Енергоатом» розпочав процес проти РФ щодо компенсації за втрачені в Криму активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Енергоатом» розпочав процес проти РФ щодо компенсації за втрачені в Криму активи

Казна та Політика
270
ДП «НАЕК „Енергоатом“» у травні цього року направило до компетентних органів Російської Федерації повідомлення про виникнення суперечки щодо отримання компенсації за активи, втрачені НАЕК в Криму, зокрема Донузлавську вітроелектростанцію, повідомила компанія на своєму сайті в четвер.
«Енергоатом» неодмінно вирішить цю суперечку у позасудовому або в судовому порядку. Національна енергогенерувальна компанія повинна отримати компенсацію за активи, які вже восьмий рік поспіль не працюють на економіку та енергетичний розвиток української держави", — цитується в повідомленні т.в.о. президента НАЕК Петро Котін.
Як пояснили в компанії, «Енергоатом» направив відповідне повідомлення до РФ відповідно до ч.1 ст. 9 угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Р Ф № 1302 від 1999 року про заохочення і взаємний захист інвестицій. Після отримання повідомлення російською стороною, згідно з процедурою, у сторін залишається шість місяців для врегулювання спірного питання в позасудовому порядку. У разі якщо сторони не дійдуть згоди, цей спір може бути передано на розгляд до суду (арбітраж).
17 грудня 2020 року ДП «НАЕК „Енергоатом“» і міжнародна юридична компанія Shearman & Sterling LLP уклали договір про надання послуг з підготовки та направлення повідомлення про спір від імені компанії в Російську Федерацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас