Кабмін прийняв постанову, якою спрощується доступ фермерам до експортних ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін прийняв постанову, якою спрощується доступ фермерам до експортних ринків

Казна та Політика
204
Кабінет Міністрів на засіданні 26 травня прийняв постанову, яка має спростити доступ сільськогосподарських малих і середніх підприємств (МСП) до експортних ринків.
Про це написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграм-каналі.
«Українські фермери зможуть легко дізнатися вимоги до своєї продукції на будь-якому іноземному ринку, куди вони планують поставляти товари. Уряд прийняв рішення про порядок використання коштів для будівництва інспекційних постів на кордонах. Ця програма спрямована на поліпшення доступу українських малих і середніх аграріїв на світові ринки. На реалізацію проекту буде спрямовано 75 млн грн», — написав Шмигаль.
Як йдеться в пояснювальній записці до постанови «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для здійснення заходів з будівництва прикордонних інспекційних постів і поліпшення доступу сільськогосподарських малих і середніх підприємств до експортних ринків».
Документ визначає напрямки використання бюджетних коштів за такими напрямами: просування доступу сільськогосподарських МСП на ринки експорту шляхом введення в дію інтерактивної інформаційної системи вимог до безпеки харчових продуктів і вимог ринків експорту; сприяння транскордонній торгівлі шляхом будівництва, обладнання та оснащення прикордонних інспекційних постів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас