Українців забезпечать доступним житлом - закон набрав чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців забезпечать доступним житлом - закон набрав чинності

Казна та Політика
1185
В Україні створюють єдину організацію з необхідним ресурсом, щоб продовжити програму забезпечення житлом українців.
Відповідний закон сьогодні набрав чинності. Про це пише РБК-Україна з посиланням на видання «Голос України».
Що це означає. Державна іпотечна установа приєднається до ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»). Останнє створили в 2020 році на виконання завдання президента щодо реалізації програми «Доступна іпотека».
Міністерство фінансів здійснить випуски облігацій внутрішньої державної позики з подальшим придбанням у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів, у держвласність в обмін на такі облігації акцій додаткової емісії ПАТ «Укрфінжитло».

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

Закон вніс зміни і в додаток № 2 до ЗУ про бюджет. Збільшується плановий показник державних внутрішніх запозичень на 20 млрд гривень. Таким чином, у бюджеті на цей рік граничний обсяг державного боргу зросте на 20 млрд гривень.
Також у документі передбачили видатки:
  • на закупівлю нових трамваїв для міст Дніпро та Кривий Ріг у сумі 1,2 млрд гривень,
  • на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки, у сумі 100 млн гривень за рішенням Кабінету Міністрів.
За рішенням Кабміну розподіл бюджетних призначень загального фонду держбюджету за програмою заходів щодо боротьби з коронавірусом здійснюється на вакцинацію населення та заходи щодо запобігання поширенню на території України COVID-19. Це рішення може передбачати й визначення нових бюджетних програм.
Також уряд може за погодженням з комітетом Верховної Ради з питань бюджету скорочувати витрати держбюджету і надавати кредити з держбюджету на фінансування програми заходів з боротьби з COVID-19.
Про всі важливі економічні події ви можете дізнатись в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас