Амаzon купила кіностудію MGM за $8,45 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Амаzon купила кіностудію MGM за $8,45 млрд

Фондовий ринок
344
Чутки про можливу купівлю компанією Amazon кіностудії MGM від видання Variety виявилися напрочуд точними – інтернет-гігант дійсно домовився про покупку, виклавши передбачувану суму в $9 млрд. Якщо бути точним, то після переговорів між сторонами підсумкова вартість придбання склала $8,45 млрд.
Для Amazon це друге за обсягом вкладень придбання після $13,7 млрд, які вона витратила на придбання мережі Whole Foods в 2017 році.
В Amazon вже заявили, що допоможуть MGM зберегти яскравий спадок, відкривши каталог класичних фільмів студії більш широкому колу глядачів (у стрімінгового сервісу Amazon Prime понад 200 млн підписників), а також пообіцяли підтримувати її в основному виді діяльності – створення якісних фільмів і серіалів.
Студія MGM має солідний набір успішних франшиз, включаючи «Джеймс Бонд», «Роккі/Крід», «Робокоп», «Рожева Пантера». У бібліотеку компанії входять близько 4000 фільмів, в тому числі такі хіти, як «Мовчання ягнят», «Чудова сімка», «Чотири весілля і похорони». У свою чергу серіальне підрозділ MGM TV має приблизно 17 тис. епізодів серіалів, включаючи «Фарго», «Розповідь служниці», «Вікінги», «Зоряна брама» та ін.
Цікаво, що крім оцінки в $9 млрд деякі експерти оцінювали вартість MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) всього в $5-6 млрд, однак судячи з фінальної суми, представникам кіностудії вдалося переконати інтернет-гіганта у власній цінності.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас