В Україну прибула закуплена за бюджетні гроші партія вакцини Pfizer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну прибула закуплена за бюджетні гроші партія вакцини Pfizer

Казна та Політика
465
В Україну в середу, 26 травня, прибула чергова партія вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech, закуплена за державні кошти. Інформацію про це підтвердили в міжнародному аеропорту «Київ» імені Сікорського (Жуляни).
За словами співрозмовника УНН в аеропорту, на даний момент партія вакцин розвантажується. Літак з вакциною прибув в аеропорт після 10:00.
За даними МОЗ України, це перша партія вакцин виробництва Pfizer/BioNTech, закуплена за кошти державного бюджету. Обсяги партії у відомстві не уточнили.
В Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого. Першим щеплення отримав лікар з Черкас — вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield) з Індії.
За даними МОЗ, повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні з кінця лютого отримали 97 000 осіб. При цьому в цілому зробили вже 1,084 мільйона щеплень, за останню добу з яких — понад 16 тисяч, більшість з них — другою дозою.
До кінця року Україна вже гарантовано повинна отримати 42 мільйони доз вакцин. Так, законтрактовано 34 млн доз вакцин: 20 млн доз Pfizer, 10 млн доз Novavax, 2 млн доз — AstraZeneca/Covishield, 1,9 млн доз вакцини CoronaVac. Окремо на безоплатній основі в рамках міжнародної ініціативи COVAX очікується 8 млн доз вакцин.
В Україну вже доставили 1 млн 215 тис. доз вакцин компанії Sinovac, 500 тис. доз вакцини AstraZeneca/Covishield через прямі закупівлі. В рамках глобальної ініціативи СOVAX в країну прибули 367 тис. доз AstraZeneca-SKBio і майже 240 тис. доз Pfizer (з урахуванням останніх поставок 18 травня).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас