Міноборони планує оптимізувати діяльність 42 держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони планує оптимізувати діяльність 42 держпідприємств

Казна та Політика
179
Міністерство оборони оптимізує діяльність 42 державних підприємств, які перебувають у сфері його управління.
Про це повідомив т.в.о. начальника Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони Руслан Нетребко.
Йдеться про оптимізацію системи управління державними підприємствами шляхом визначення переліку суб’єктів господарювання для забезпечення потреб Збройних Сил, розповів Нетребко.
Так, до сфери управління МО повернуто 5 лісогосподарських підприємств, удосконалено їхню застарілу матеріально-технічну базу, заготовлено лісопродукції в обсязі 31 тис. куб. м.
«Проводиться робота щодо повернення до сфери управління Міністерства оборони України 5-ти лісогосподарських підприємств, переданих до Державного агентства лісових ресурсів у 2013 році. Загалом збільшено на 12% надходжень до державного бюджету України від діяльності державних підприємств. Збільшено на 16,1% середню заробітну плату на зазначених держпідприємствах», – повідомив Нетребко.
Також, за його словами, відновлено роботу з відчуження надлишкового рухомого військового майна, чого не робилося з 2016 по 2019 роки.
«З метою вивільнення військових частин ЗСУ, в першу чергу з частин, задіяних для виконання завдань в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил, організовано переведення до найнижчої категорії, розбирання та списання з обліку надлишкового військового майна. Отримані від розбирання продукти утилізації – металобрухт та придатні для подальшого використання вузли та агрегати – оприбутковані та передані на реалізацію», – розповів Нетребко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас