Кабмін хоче зобов'язати ДСНС надсилати українцям аварійні сповіщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче зобов'язати ДСНС надсилати українцям аварійні сповіщення

Казна та Політика
187
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ухвалити законопроект, який зобов’язує Державну службу з надзвичайних ситуацій надсилати громадянам аварійні сповіщення. Законопроект зареєстрований під № 4407.
Про це свідчать дані на сайті ВР.
Документ впорядковує віднесення об’єктів до об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН).
Скасовується узгодження плану локалізації і ліквідації аварій. Очікується, що це зменшить тиск влади на бізнес. Документ покладає забезпечення безпеки і захисту населення за межами ОПН на місцеві органи виконавчої влади.
Декларація безпеки на об’єкті підвищеної небезпеки скасовується. Її хочуть замінити на звіт про заходи безпеки, який готується за спрощеною процедурою. Громадськість матиме до нього доступ.
У законопроекті розподіляють ОПН на три класи відповідно до чинного законодавства, щоб встановити конкретні вимоги до кожного класу таких об’єктів.
«Такий підхід дозволяє врахувати вимоги Директиви Севезо ІІІ не лише для об’єктів, аварія на яких може становити значну загрозу, в тому числі на транскордонному рівні (1 і 2 класу ОПН), але і врахувати вимоги національного законодавства для об’єктів, на яких можуть виникнути значні аварії, які можуть загрожувати безпеці населення на території України (3 клас)», — зазначено в пояснювальній записці.
Це дозволить забезпечити для кожного класу ОПН відповідний рівень втручання держорганів і застосувати конкретні умови для контролю за діяльністю підприємств.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас