США закликали українську владу забезпечити антикорупційні гарантії земельної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США закликали українську владу забезпечити антикорупційні гарантії земельної реформи

Казна та Політика
188
Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін закликала українську владу прийняти додаткові підзаконні акти, щоб забезпечити антикорупційні гарантії земельної реформи.
«Додаткові підзаконні акти мають бути прийняті, щоб забезпечити антикорупційні гарантії. В той час як ми швидко наближаємося до дня відкриття ринку сільськогосподарських земель, важливим є триваюче лідерство всіх учасників, включаючи міжнародне співтовариство», — сказала Квін на всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля» в Києві в понеділок.
Вона зазначила, що прийняття закону про зняття заборони на продаж сільськогосподарських земель в минулому році було важливим кроком до прийняття ринкових принципів, що дасть власникам землі більше гнучкості у використанні майна, яким вони володіють.
«Ми схвалюємо відданість президента цій важливій ​​реформі і з нетерпінням очікуємо побачити її досягнення після багатьох років тупикової ситуації», — додала Квін.
Квін позитивно відзначила ухвалення Верховною Радою в останні тижні двох законів, важливих для імплементації земельної реформи. Водночас, за її словами, для забезпечення успіху земельної реформи, включаючи справедливу імплементацію, треба зробити більше.
«Законопроект, який створює часткові гарантії позик для дрібних фермерів, повинен бути прийнятий. Цей закон забезпечить, щоб кожен українець мав можливість брати участь у фермерському бізнесі», — пояснила вона.
Також тимчасова повірена звернула увагу на те, що, на жаль, через суперечливі повідомлення багато українців залишаються скептично налаштованими щодо того, що земельна реформа забезпечить для них переваги.
«Життєво важливо, щоб власники землі та громади знали свої права і як їх захистити. Ми закликаємо уряд і медіа ініціювати кампанію з інформування громадськості для забезпечення зрозумілої точної інформації», — зазначила Квін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас