Україна завела справу через постачання обладнання Siemens в Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна завела справу через постачання обладнання Siemens в Крим

Фондовий ринок
261
Українська прокуратура завела кримінальну справу за фактом постачання обладнання німецької компанії Siemens в окупований Крим. Поставки здійснювалися в обхід санкцій Європейського союзу.
Про це в Telegram повідомила прокуратура А Р Крим і Севастополя.
Повідомляється, що розпочато провадження за фактом незаконного постачання на тимчасово окуповану територію обладнання для функціонування водних споруд, виробництва європейських компаній Siemens AG і Grundfos AG.
Справу заведено за ч.1 ст. 332−1 КК України — Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію. Цей злочин карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.
«Зазначені протиправні дії були вчинені з використанням суб’єктів господарювання Російської Федерації та в обхід санкційних заборон Європейського Союзу», — йдеться в повідомленні.
Слідство вестиме Служба безпеки України.
Нагадаємо, компанія Siemens сама ініціювала судові розгляди в Росії, оскільки російська сторона нібито купувала турбіни для електростанції в Краснодарському краї. Замість цього вони опинилися на Таврійській станції в Криму. Siemens пропонувала викупити турбіни назад за 150 млн євро, але російські суди відмовили їй.
Пізніше розгорівся скандал навколо постачання до Криму насосів спільного виробництва компаній Siemens і Grundfos на станцію Бештерек-зуйського водозабору.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас