Мінекономіки анонсувало законопроєкт про рівне винагородження за рівноцінну працю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки анонсувало законопроєкт про рівне винагородження за рівноцінну працю

Особисті фінанси
351
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробить проєкт Закону України «Про рівне винагородження за рівноцінну працю».
Про це повідомляє Федерація професійних спілок.
Керівник департаменту з питань бюджету та оплати праці Остапенко Л.В. акцентує увагу на проблемах нерівності у сфері оплати праці, які впливають на гендерний розрив та потребують законодавчого врегулювання:
  • недостатній рівень мінімальної заробітної плати;
  • занижений розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та низька заробітна плата в галузях бюджетної сфери, де переважну частку зайнятих складають жінки;
  • значні диспропорції в оплаті праці працівників та ТОП-менеджмента підприємств.
В рамках реалізації в Україні принципу рівної оплати за рівноцінну працю запропоновано розглянути питання щодо розробки «дорожньої карти» та коригування індикаторів «Цілей Сталого Розвитку: Україна».

Довідка Finance.ua:

  • Різницю в оплаті праці жінок і чоловіків в Україні вдалося скоротити. 2017 року вона становила 21,2%, а 2020-го – 20,4%.
  • На ринку праці присутність чоловіків і жінок майже однакова, однак запит на оплату праці суттєво різний — жінки розраховують на набагато меншу зарплату. Такого висновку дійшли експерти кадрового порталу grc.ua.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас