Україна отримає 50 млн євро від ЄІБ на проведення COVID-вакцинації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає 50 млн євро від ЄІБ на проведення COVID-вакцинації

Казна та Політика
150
Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що Україна отримає 50 млн євро на проведення COVID-вакцинації. Кошти наша держава отримає від Європейського інвестиційного банку.
Про це він заявив у ході години запитань до уряду у Верховній Раді.
«У постанові (про заходи з боротьби з коронавірусом. — Ред.) визначено, що ми маємо вакцинувати 40% коштом держбюджету. Ми всіх, хто хоче вакцинуватися, вакцинуємо абсолютно безкоштовно. Дякую народним депутатам за достатнє виділення коштів, а саме 10 млрд гривень з державного бюджету», — зазначив глава Кабінету міністрів.
Він також анонсував залучення коштів на вакцинацію від Світового банку та ЄІБ.
«Є угода зі Світовим банком, окрім цього, на 90 млн доларів, з яких буде частина використана на закупівлю вакцин. Ще 50 млн євро отримаємо від Європейського інвестиційного банку на вакцинацію у державі», — сказав прем’єр-міністр.
Нагадаємо, Шмигаль заявив, що вже понад 60% українців готові вакцинуватися від коронавірусу. За його словами, на початку року цей показник був на рівні максимум 40%.
Як пандемія впливає на економіку України, ринок праці та зарплати українців загалом, читайте в нашому телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас