Помер один з найбагатших бізнесменів Китаю, власник $15-мільярдних статків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер один з найбагатших бізнесменів Китаю, власник $15-мільярдних статків

Світ
1043
Мільярдер Цзо Хуей, що входить в топ-15 найбагатших людей Китаю (статки, за даними Forbes Real-Time, $14,8 млрд), помер від «несподіваного загострення хвороби» у віці 50 років, вказано в повідомленні на сайті компанії KE Holdings, засновником і головою ради директорів якої він був, пише Forbes.
KE Holdings є найбільшою в Китаї компанією з послуг у сфері нерухомості, їй належить онлайн-платформа Beike з продажу та оренди житла. У серпні 2020 року KE Holdings стала публічною, розмістивши свої акції на Нью-Йоркській фондовій біржі. Успішний вихід на біржу відразу зробив Цзо Хуея одним із найбагатших мільярдерів світу.
З дебюту компанії на NYSE до моменту смерті її засновника акції KE Holdings виросли на 151%, зазначає Bloomberg. Покійному мільярдерові в компанії належить 81,1% голосуючих акцій. Серед інвесторів компанії – Hillhouse Capital і Tencent Holdings. Вкладення в KE Holdings стали однією з найуспішніших інвестицій японської SoftBank Group, відзначає агентство.
На передпродажних торгах в США акції компанії на новині про смерть її засновника впали на 11%.
Цзо в 1992 році закінчив Пекінський хіміко-технологічний університет, на страховому бізнесі зробив перший капітал. У 2001 році зайнявся нерухомістю.
В інтерв’ю CCTV в квітні 2021 року мільярдер, одягнений в джинси, темно-синій жилет і чорні кросівки, применшив значення IPO і багатства, яке воно принесло, відзначає Bloomberg. «Чому я повинен хвилюватися? Для мене це не має значення», – заявляв підприємець.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас