Перший космічний турист Blue Origin заплатить за політ щонайменше $2,8 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший космічний турист Blue Origin заплатить за політ щонайменше $2,8 млн

Світ
193
Компанія Джеффа Безоса (Jeff Bezos) Blue Origin продає на аукціоні одне з шести місць в пасажирській капсулі, яка буде запущена за допомогою ракети New Shepard в суборбітальний простір.
Аукціон почався 5 травня, і відтоді ставка на ньому зросла до $2,8 млн. Що стосується першого польоту ракети New Shepard з пасажирами на борту, то він запланований на 20 липня.
Як і передбачалося, купити задешево місце космічного туриста не вдасться. На момент написання цієї статті один з учасників аукціону готовий був заплатити за нього $2,8 млн. Найімовірніше, підсумкова вартість буде ще вищою, оскільки відкрита стадія аукціону триватиме до 10 червня, а 12 червня пройде фінальна частина торгів.
Варто відзначити, що отримана під час торгів сума не стане частиною надбання Джеффа Безоса, який і без того є найбагатшою людиною планети. Замість цього вона буде перерахована до фонду Компанії Club for the Future, який займається залученням дітей та молоді в науку.
Переможець аукціону Blue Origin вирушить в захопливу подорож в пасажирській капсулі, яку запустять в суборбітальний простір на ракеті New Shepard. Цікаво, що сама ракета і капсула для пасажирів можуть використовуватися повторно. Раніше Blue Origin провела 15 випробувальних польотів своєї ракети, останній з яких відбувся 14 квітня.
Наразі невідомо, яку плату встановить Blue Origin за польоти в суборбітальний простір, коли компанія зуміє поставити космічний туризм на потік. Однак очевидно, що сума буде значно меншою за $2,8 млн. Конкурент Blue Origin у сфері суборбітального туризму Virgin Galactic заявляла, що ціна квитка на корабель SpaceShipTwo становитиме $250 тис.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас