Apple Watch оснастять функцією безконтактного управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple Watch оснастять функцією безконтактного управління

Технології&Авто
339
Нова прошивка дозволяє активно використовувати гаджет, не торкаючись його дисплея.
Така функція буде корисна не тільки людям з обмеженими фізичними можливостями, а й іншим користувачам — управління смарт-годинником за допомогою жестів виручить в тих випадках, коли друга рука зайнята сумкою або іншим предметом.
Для управління пристроєм за допомогою рухів пальців програмісти Apple задіяли відразу кілька датчиків. Зв’язка гіроскопа, акселерометра і пульсометра дозволяють точно визначити, який м’яз в області зап’ястя зараз напружений.
Для активації AssistiveTouch власнику годинника досить двічі стиснути руку в кулак. Змикаючи подушечки великого і вказівного пальця, користувач може переміщатися елементами меню екрану, а згинання пальців застосовується для підтвердження вибору.
Apple також оголосила про запуск технічної підтримки мовою жестів, яка буде здійснюватися на офіційному сайті компанії. Користувачі з вадами слуху можуть спілкуватися зі співробітниками бренду американською та британською англійською, а також французькою мовою вже з 20 травня на території США, Великої Британії та Франції.
Надалі Компанія планує розширити географію країн, де буде доступна нова можливість.
Крім того, вендор має намір реалізувати функцію відстеження положення очей для iPad, яка буде представлена пізніше цього року. Оновлення торкнеться і штатного додатку VoiceOver, який навчать читати квитанції і документи. Апдейт, в якому буде задіяна підтримка жестів на Apple Watch, а також інші функції для iPhone і iPad, буде доступний у версіях прошивок watchOS 8 і iOS 15.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас