АМКУ дозволив «Метінвесту» купити активи Дніпровського меткомбінату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив «Метінвесту» купити активи Дніпровського меткомбінату

Фондовий ринок
213
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив міжнародній вертикально інтегрованій гірничо-металургійній групі компаній «Метінвест» опосередковано придбати цілісний майновий комплекс (ЦМК) ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» (ДМК, Кам’янське Дніпропетровської обл.), що входить до корпорації «Індустріальний союз Донбасу» («ІСД»).
Згідно з інформацією АМКУ в четвер, відомство завершило розгляд справи про концентрацію щодо надання дозволу компанії Metinvest B. V. на опосередковане придбання у власність активів у вигляді ЦМК, що сукупно забезпечують господарську діяльність з виробництва та реалізації металопродукції, що належать ПАТ «ДМК».
При цьому уточнюється, що продаж ЦМК відбувається в рамках процедури санації боржника — ПАТ «ДМК» — і є необхідним заходом, спрямованим на запобігання припиненню діяльності та ліквідації підприємства. Суб’єкти господарювання, що входять до Групи «Метінвест», є одними з кредиторів ДМК, вимоги яких визнані в рамках справи про банкрутство.
При розгляді справи оцінені такі загальні товарні ринки, як сталева заготівля, прутки (арматура, прутки інші), дрібнорозмірний і середньорозмірний фасонний прокат загального призначення, а також ринки катанки, помольних куль малого і середнього діаметрів, чорнових і напівоброблених осей для залізничного транспорту, які виробляє ДМК.
«Враховуючи незначні сукупні частки учасників концентрації на цих ринках, АМКУ надав дозвіл на заявлені дії», — констатується в рішенні відомства.
Разом з тим основна увага АМКУ була зосереджена на ринку чавуну товарного (чушкового).
«Незважаючи на те, що у складі ЦМК відсутнє майно, використання якого забезпечує повний цикл виробництва та/або реалізації чавуну, АМКУ також оцінені наслідки здійснення концентрації, що полягають у консолідації групою „Метінвест“ активів, що належать або належали ДМК (серед яких — доменні печі). У зв’язку з цим АМКУ зробив висновок, що зазначена концентрація може мати вплив і на ринок чавуну товарного (чушкового)», — наголошується в інформації Комітету.
«Метінвест» є вертикально інтегрованою гірничовидобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля і виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас