«АвтоКрАЗ» уклав трирічний контракт на поставку техніки для армії США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«АвтоКрАЗ» уклав трирічний контракт на поставку техніки для армії США

Фондовий ринок
708
АТ «АвтоКрАЗ» (Кременчук Полтавської обл.) уклало трирічний контракт на поставку великовантажної автомобільної техніки «КрАЗ» і запасних частин для потреб Командування з організації підрядних робіт Армії Сполучених Штатів Америки (США) — АСС, повідомляється в прес-релізі автозаводу.
В рамках контракту, вартість якого не розголошується, буде поставлятися техніка з колісною формулою 4×4, включаючи бортові і безбортові автомобілі, а також автоцистерни для транспортування води та пального.
У компанії агентству «Інтерфакс-Україна» не надали інших подробиць угоди, в тому числі щодо кількості техніки, що поставляється.
Замовником виступила компанія US21 Inc. (Ферфакс, штат Вірджинія, США), яка регулярно здійснює поставки для уряду, Міністерства оборони та інших державних установ США.
У прес-релізі наголошується, що ця престижна угода «служить черговим доказом того, що «АвтоКрАЗ» є провідним і світовим виробником великовантажної автомобільної техніки і надійним партнером.
«Ми пишаємося тим, що нашою продукцією змогли зробити внесок у розвиток програми Армії США щодо підтримки міжнародної безпеки», — йдеться в прес-релізі.
«АвтоКрАЗ» — єдиний український виробник великовантажних автомобілів по повному циклу, випускає 33 базові моделі, майже 350 модифікацій і 1500 комплектацій автомобільної техніки «КрАЗ» для роботи у всіх галузях економіки і в ЗСУ. Вантажівки КрАЗ відомі надійністю і простотою в експлуатації та ремонті у понад 70 країнах світу.
Компанія входить до фінансово-промислової групи бізнесмена Костянтина Жеваго.
Як повідомлялося, 11 травня фінансова компанія «Фінтакт» (Київ) придбала за 269,13 млн грн пул кредитів неплатоспроможних банків «Фінанси та кредит» і Дельта Банку (обидва — Київ), серед застав по них — Кременчуцький автомобільний завод (КрАЗ) і Полтавський автоагрегатний завод (обидва входять до групи КРАЗ — ІФ).
У вересні 2018 року по позовом Ощадбанку Госпсуд Києва відкрив провадження у справі про банкрутство АТ «АвтоКрАЗ» визнавши грошові вимоги Ощадбанку в розмірі 555,7 млн ​​грн, і ввів процедуру розпорядження майном.
За даними останнього оприлюдненого фінзвіту компанії на її сайті, в 2018 році чистий збиток склав 4,7 млрд грн, проти 90 млн грн роком раніше, чистий дохід скоротився на 7%, до 976,3 млн грн. Було реалізовано 540 автомобілів (очікувалося близько 1,2 тис.), в тому числі 93% – на внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас