Вінниця залишилася без гарячої води через борги перед Нафтогазом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінниця залишилася без гарячої води через борги перед Нафтогазом

Фондовий ринок
348
Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» з 20 травня вимушено припиняє гаряче водопостачання на невизначений термін у зв’язку з неможливістю придбати газ на вільному ринку через наявність у компанії боргів перед «Нафтогазом».
Про це йдеться у пресрелізі компанії.
У КП «Вінницяміськтеплоенерго» пояснили, що з 20 травня втрачає чинність постанова Кабінету Міністрів №867 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків (ПСО) на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».
«З втратою чинності постановою теплопостачальні підприємства теплокомуненерго мають закуповувати природний газ для надання комунальних послуг на вільному ринку. Але щоб мати можливість обрати постачальника природного газу на вільному ринку – ТКЕ мають повністю розрахуватися за спожитий природній газ перед НАК «Нафтогаз України» і закуповувати природній газ за умови 100% попередньої оплати», – йдеться у повідомленні.
Заборгованість КП «Вінницяміськтеплоенерго» перед НАК «Нафтогаз України» становить 289 млн грн. При цьому компанія наголошує, що має «чи не найкращу ситуацію в Україні серед обласних центрів за рівнем розрахунків за природний газ».
Виникнення боргів вінницькі тепловики пояснюють тим, що не підвищували тарифів на послуги з 2019 року, а у період пандемії коронавірусу навіть коригували їх у бік зменшення для населення. Окрім того, станом на 17 травня борг населення перед КП «Вінницяміськтеплоенерго» за отримані послуги становить майже 160 млн грн.
Тим часом АТ «Вінницягаз» направило до компанії повідомлення про припинення (обмеження) газопостачання, аби Вінницяміськтеплоенерго до 7 год. 20 травня самостійно відключилось від газових мереж газоспоживання і підготувало до опломбування газоспоживче обладнання.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас