В Україні обмежать терміни стягнення заробітної плати через суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні обмежать терміни стягнення заробітної плати через суд

Казна та Політика
458
В Україні може змінитися діючий порядок врегулювання трудових спорів між працівником і роботодавцем.
Кабінет Міністрів в середу, 19 травня, погодив законопроєкт про внесення змін до Кодексу законів про працю.
Зокрема, пропонується запровадити новий спосіб вирішення індивідуальних трудових спорів шляхом залучення медіаторів. При цьому збережуться вже існуючі два можливих варіанти: вирішення трудового спору за участю комісії з трудових спорів (якщо така створена) і вирішення трудового спору в судовому порядку.
Крім того, документом передбачено:
  • визначити на законодавчому рівні предмет і сторони індивідуального трудового спору;
  • обмежити термін звернення працівника до суду про стягнення заробітної плати та інших виплат протягом трьох років з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про таке порушення. Як говориться в пояснювальній записці до законопроєкту, на сьогодні цей термін не обмежений, що створює передумови для різного роду зловживань – наприклад, коли працівник навмисно вичікує тривалий період часу для того, щоб стягнути з роботодавця велику суму середнього заробітку за час затримки розрахунку;
  • зменшити строки для звернення до суду роботодавцями. Так, згідно з проєктом, власник або фізична особа, яка використовує найману працю, має право звернутися до місцевого суду з позовом про рішення індивідуального трудового спору в тримісячний термін, а в питаннях стягнення з працівника матеріальної шкоди – протягом року з дня, коли вони дізналися або повинні були дізнатися про порушення своїх прав.
Також в законопроєкті зазнається, що в разі незаконного припинення трудового договору з фізичною особою суд на її вимогу приймає рішення:
  • про відновлення на колишній роботі;
  • про виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу або різниці в заробітку за час виконання нижчеоплачуваної роботи, але не більше ніж за один рік;
  • про відшкодування моральної шкоди, заподіяної незаконним припиненням трудового договору з фізичною особою або переведенням на іншу роботу.
З урахуванням обставин справи, а також клопотання власника або фізичної особи, яка використовує найману працю, суд за згодою фізичної особи-позивача може замість поновлення на роботі прийняти рішення про виплату компенсації в розмірі, визначеному за домовленістю сторін, але не нижче середньої заробітної плати за 6 місяців.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас